Capoeira i Kongsberg

 

Interessegruppen for capoeira på Kongsberg, har eksistert siden 2001/2002. 

 

Det begynte med at noen venner samlet seg, leide en gymsal og møttes jevnlig for å øve sammen. Det ble etterhvert et behov for ny inspirasjon og motivasjon, og gjengen søkte med det etter en referanse som kunne bidra med dette.

 

I oktober 2003 ble det knyttet en relasjon med Professor Adi Quade og organisasjonen Iê capoeira; Escola Raizes de Africa.

 

Håvard Skulstad Åmot begynte da å holde treninger 2 ganger i uken, mens Professor Adi Quade kom 2-3 helger i året for å holde kurs.

 

Dette pågikk frem til august 2009. Da ble det startet et prosjekt kalt Capoeira Akademiet, som tilrettela for videre capoeira aktivitet i Kongsberg til tross for mangel på faglige ressurser i nærmiljøet. Håvard som hadde fungert som trener i alle år, dro da til Brasil for å jobbe.

 

Fra 2009 til 2010 var det en gjeng som trente videre, med videre koordinering for treningen fra Håvard.

 

18 august 2010 ble Kongsberg Capoeira Klubb stiftet, og siden den gang har Brian Berg, Silje Haukjem Thune, Håvard Skulstad Åmot og Michel Fauske Sobrinho (Prof. Melodia) holdt treninger. Fra mars 2011 ble Michel Fauske Sobrinho valgt som hovedtrener for klubben KCK, og den ble da tilknyttet organisasjonen Acorda capoeira.