Capkong Capoeira

 

Capkong Capoeira har som mål å tilrettelegge for at barn og voksne i Kongsberg kan få bli bedre kjent med den Afro-Brasilianske kulturen. Vi legger til rette for treninger i capoeira med dyktige undervisere. Gjennom undervisningen vil de interesserte også kunne bli kjent med ulike danser og folklore fra Brasil og Afrika.

 

Vi ønsker å tilrettelegge for en harmonisk kombinasjon av sang, musikk og dans og legger til rette for at både barn og voksne kan utvikle sin motorikk, koordinasjon og romorientasjon. Reaksjonsevne blir også gjennom treningen, stimulert.

 

Capoeira er for oss et symbol på frihet, og dens praktisering har til hensikt å knytte gode bånd mellom utøverne. Derfor vil vi tilrettelegge for en fredfull capoeira som er mer preget av dans med elementer av selvforsvar. Vi vil tilrettelegge for trivsel og glede blant utøverne, og vi har alltid her i Kongsberg jobbet med å bygge hverandre opp gjennom utøvelsen, med komplimenter og gode tanker om hverandre. Det er verdier som vi jobber for å beholde.